Borászati minititrátorok
Céltitrátorok a borkészítéssel kapcsolatos mérésekhez | ![]() | |
Az adott mérési célra kifejlesztett minititrátorok segítségével a kérdéses alkalmazási terület számára fontos egy-egy paraméter mérése lehetséges. Ilyen paraméterek például a borászati szempontból fontos kén-dioxidtartalom, savtartalom és a formol szám (azaz a fermentálható nitrogéntartalom). |
HI 84500 Minititrátor a bor szabad és teljes kén-dioxidtartalmának méréséhez | ||
A minititrátor segítségével a kén-dioxid koncentrációja mérhető. A kén-dioxid borhoz adásának egyik fontos célja a baktériumok és az élesztő szaporodásának elkerülése, illetve antioxidánsként alkalmazzák a barnulás megelőzésére. A műszer alkalmazható mind a fehérbor, mind a vörösbor mérésére. További részletek... | ![]() | |
HI 84502 Minititrátor a bor összes savtartalmának méréséhez | ||
A minititrátor segítségével a bor összes savtartalmának mérése lehetséges. Az összes savtartalom (más néven titrálható savtartalom) a kötött és illékony savak együttes mennyisége, közvetlenül befolyásolja a bor színét és ízét. További részletek... | ![]() | |
HI 84533 Minititrátor a bor és a must formol számának, illetve pH‐értékének meghatározásához | ||
Az egyszerűen kezelhető automata minititrátorral a formol szám (azaz a fermentálható nitrogéntartalom) mérése és a pH-érték meghatározása lehetséges a bor (illetve a must vagy gyümölcslé) esetén. A fermentálható nitrogéntartalom formájában kifejezett aminosav-koncentráció a formol metóduson alapuló sav-bázis titrálás útján határozható meg. További részletek... | ![]() |
