Borászati minititrátorok

Céltitrátorok a borkészítéssel kapcsolatos mérésekhez
 Borászat

Az adott mérési célra kifejlesztett minititrátorok segítségével a kérdéses alkalmazási terület számára fontos egy-egy paraméter mérése lehetséges. Ilyen paraméterek például a borászati szempontból fontos kén-dioxidtartalom, savtartalom és a formol szám (azaz a fermentálható nitrogéntartalom).
 
HI 84500 Minititrátor a bor szabad és teljes kén-dioxidtartalmának méréséhez
A minititrátor segítségével a kén-dioxid koncentrációja mérhető. A kén-dioxid borhoz adásának egyik fontos célja a baktériumok és az élesztő szaporodásának elkerülése, illetve antioxidánsként alkalmazzák a barnulás megelőzésére. A műszer alkalmazható mind a fehérbor, mind a vörösbor mérésére.

További részletek...
 HI 84500
 
HI 84502 Minititrátor a bor összes savtartalmának méréséhez
A minititrátor segítségével a bor összes savtartalmának mérése lehetséges. Az összes savtartalom (más néven titrálható savtartalom) a kötött és illékony savak együttes mennyisége, közvetlenül befolyásolja a bor színét és ízét.

További részletek...
 HI 84502
   
HI 84533 Minititrátor a bor és a must formol számának, illetve pH‐értékének meghatározásához
Az egyszerűen kezelhető automata minititrátorral a formol szám (azaz a fermentálható nitrogéntartalom) mérése és a pH-érték meghatározása lehetséges a bor (illetve a must vagy gyümölcslé) esetén. A fermentálható nitrogéntartalom formájában kifejezett aminosav-koncentráció a formol metóduson alapuló sav-bázis titrálás útján határozható meg.

További részletek...
 HI 84533 Borászati titrátor a formol szám méréséhez